My Playlist

Monday, 29 August 2011

R@y@ OwH R@y@


Hari raya menjelang lagi..tapi  x best plak raya kali nieh..agaknyaa da tua kot..hoho..raya kali ni tema warna biru cair..minat lagi ungu..tapi nak wat macam mane..da terpilih warna tuu..haha..naseb lah..raya ala kadar je..

rasa terlalu pantas masa berlalu..x sedar da sebulan kita berpuasa..agaknya adakah kita akan berjumpa lagi pada tahun akan datang wahai bulan ramadhan penghulu segala bulan? Esok pagi2 da nk kena bangun gosok baju,kain pelikat..pastu solat sunat aidilfitri mcm biasa..tapi sekarang ni cuaca x menentu..hujan x kira waktu..biasa lah..dugaan Allah..

raya2 nieh mesti teringat arwah abah..rindu sungguh dekat abah..best bila mintak duit raya dekat abah..sebut je nak bape..hahah..time tuu kecik lagi minta dalam rm50 je lah..dapat kot..nanti lepas solat raya nk g ziarah kubur abah..da 10 tahun dia tinggal kn kami atas panggilan Allah s.w.t...hurmm..pape pon,aku tetap doakan abah...

raya2 ni nak g beraya umah sape ntah lah..x tahu nk tuju kemana..korang kalo dpt duit raya jgn lupa kasi kat 
aku ye...hahaha

S3L@M@T H@R! R@Y@ M@aF Z@H!R.....

Monday, 22 August 2011

Exam Oh Exam


Exam hamper tiba... 

min tem je pon... sempat lagi hiburkan diri dengan main game.. haha.. lols la... bila bukak jee buku mula la mata ni nak pejam.. bukak je FB/twitter mula nak terbeliak balek bijik mata yang kuyu nieh.. ape kes ntah lah... tapi demi exam la katerkan, kena jugak bersengkang mata tengok buku nieh... to wordy.. 

nak kena baca 1 hal... nak kena hafal 1 hal.. haiz!! Nak buat mcm mane... redha je.. dah la pulak dalam 1 hari ada 2 exam in row plak tu... 3 jam ada 2 paper... gila2! Raya plak dah nak dekat... patot buat lepas raya kea tau sebelum raya lagi best? Tape lah.. hadap je apa yang diberi.. buat sebaik mungkin... demi masa depan tuuu... wish me lucks guys!

Sunday, 21 August 2011

Persoalan....


Persoalan... Adakah aku  d kelilingi dengan orang yang membenci aku? Adakah aku hina pada pandangan korang? Do i?
Aku mengerti aku bukan seorang lelaki yang perfect dari segi wajah,kemewahan, IQ atau sebagainya. Tetapi aku mahu jadi diri aku sebenar. Susahkan kamu mahu menerima aku sebagai kawan kamu? Perluka kamu memilih seorang kawan dari segi paras rupa? Kemewahan?
Hidup Rasulullah di kelilingi oleh sahabat2 yang hebat. Tapi bukan hebat dari segi paras rupa atau harta. Tetepi hebat d sebabkn kesungguhan mereka dalam agama Islam.
Kenapa zaman sekarang tidak seperti zaman dahulu? Moden kah kita jika d fikirkan semula? Termenung aku di buatnya apabila terfikir betapa kita terlalu MODEN....  -_-

Saturday, 20 August 2011

Bukan dia..


Malam yang menjelama.. tak sangka ternampak status tuu..tape lah..bukan dia orangnya kot.. kenapa?? Tu sume rancangan Dia.. aku redha.. bukan aku pilihan dia.. lepas ni akan jadi dia bukan pilihan aku.. biarlah dia pergi.. still ada masa lagi untuk pilih yang terbaik untuk diri nieh..
 Lebih baik aku hayati 10 malam terakhir ni dengan penuh istiqamah..mungkin tahun depan da x berjumpa dah dengan penghulu segala bulan.. ‘Ramadhan’

Thursday, 18 August 2011

Saya suka awak ke? =='


Haih! Time2 jumaat yang indah ni lah mula nak suka kat sorang pon. Hurm.. Aku suke kat seseorang ni bukan atas dasar dia kaya,dia comel atau ape. Suke dia sbb ntah. X boleh nak gambar kn la pulak. Bukan senang nk suka orang ni. Kadang2 tuu suke some one tuu kejap je. Esok2 tengok dia lagi sekali, dahhh tade rasa pape. Macam biasa je. Memang x da perasaan tol aku nieh.. Hish! Teruk bebenor. Terasa dan terdetik kat pala hotak yang geliga mcm batu delima ni nak kata dekat dia " saya suka awak ". Tapi mulut aku ni memang susah nk kata aku suka dekat orang tu. Kalo benda tape la. Ni orang. Dia pon ada perasaan jugak. Bukan nye benda dia tu. So mesti la nak kena betol luahan kita. HAhahaha. Foyos! Ape masalah aku pon x tahu lah.
Masalah ke nieh??

Tuesday, 16 August 2011

Jangan la TAKABBUR plak


Boleh x jangan nak tunjuk yang kau tuu HOT tahap justin bibir (even dia ni laki pilih dia sbb dia tgh top celeb skunk)?
Tolong la jgn la memalukan diri sendiri. Even ada several people ‘like’ u yang sokong your statement, but i’m truly sure 200% sure almost all people will protest about your words.

Kalau nk cakap tuu pon berlapik la sikit. Jangan kau engat kau sorang je perfect. Nobody perfect la derr. Kalau nk tunjuk kan yang ko hebat sangat g la tunjuk. Tayang la ke hot tan unk tu kat khalayak ramai. Aku x heran. Sampai bila kau nak hot? Lama2 tua jugak. Kedut jugak. Nak pegi londok weight management ke, slim world ke yang bersepah kat tv tuu pegi la. Tapi tetap akan tua da kembali pada-Nya.

Ingat lah kita hidup sementara je. Roh, kecantikan, kebijaksanaan, kekayaan hanya kita pinjam dari Dia. Bersyukur lah. Jangan hina orang itu ini. Belum tentu lagi kencantikan, kemewahan yang kau perolehi akan kekal sampai kau mati. JANGAN TAKABBUR!

Monday, 8 August 2011

Khas buat dirimu yang bergelar wanita...

Sayidina Ali ra menceritakan suatu
ketika melihat Rasulullah menangis maka
dia datang bersama Fatimah. Lalu
keduanya bertanya mengapa Rasul menangis.
Baginda menjawab, "Pada malam aku
di-isra'-kan. Aku melihat
perempuan-perempuan yang sedang disiksa
dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya
mengapa aku menangis. Kerana,
menyaksikan mereka yang sangat berat dan
mengerikan siksanya. Puteri Rasulullah
kemudian menanyakan apa yang dilihat
ayahandanya. "Aku lihat ada perempuan
digantung rambutnya, otaknya mendidih.
Aku lihat perempuan digantung lidahnya,
tangannya diikat ke belakang dan timah
cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.
Aku lihat perempuan tergantang kedua
kakinya dengan terikat tangannya sampai
ke ubun- ubunnya, diulurkan ular dan
kala jengking.


Dan aku lihat perempuan yang memakan
badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan
api neraka. Serta aku lihat perempuan
yang bermuka hitam, memakan tali
perutnya sendiri. Aku lihat perempuan
yang telinganya
pekak dan matanya buta, dimasukkan ke
dalam peti yang dibuat dari api neraka,
otaknya keluar dari lubang hidung,
badannya berbau busuk karena penyakit
sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang kepalanya
seperti bab* dan badannya seperti himar,
beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya.Aku
lihat perempuan yang rupanya seperti
anjing, sedangkan api masuk melalui
mulut dan keluar dari duburnya
sementara malaikat memukulnya dengan
pentung dari api neraka," kata Nabi.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan
mengapa mereka disiksa seperti itu?

*Rasulullah menjawab, "Wahai puteriku,
adapun mereka yang tergantung rambutnya
hingga otaknya mendidih adalah wanita
yang tidak menutup rambutnya sehingga
terlihat oleh laki-laki yang bukan
muhrimnya.


*Perempuan yang digantung susunya adalah
isteri yang 'mengotori' tempat tidurnya.


*Perempuan yang tergantung kedua kakinya
ialah perempuan yang tidak taat kepada
suaminya, ia keluar rumah tanpa izin
suaminya, dan perempuan
yang tidak mahu mandi suci dari haid dan
nifas.

*Perempuan yang memakan badannya sendiri
ialah kerana ia berhias untuk lelaki
yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat
orang lain.

*Perempuan yang memotong badannya
sendiri dengan gunting api neraka kerana
ia memperkenalkan dirinya kepada orang
yang kepada orang lain bersolek dan
berhias supaya kecantikannya dilihat
laki-laki yang bukan
muhrimnya.

*Perempuan yang diikat kedua kaki dan
tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan
ular dan kala jengking padanya kerana
dia shalat tapi tidak mengamalkannya dan
tidak mahu mandi junub.

*Perempuan yang kepalanya seperti bab*
dan badannya seperti himar ialah tukang
umpat dan pendusta. Perempuan yang
menyerupai anjing ialah perempuan yang
suka memfitnah dan membenci suami."

Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah
Az-Zahra pun turut menangis.



Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.

Wednesday, 3 August 2011

Sesat Di Kuala Lumpur

30 Julai 9PM bertolak ke KL mencari KLCC. Sampai barang kol 11 sebab sesak hampir 30 minit dekat jalan duta. Lenguh ke x kaki hanya Allah yang tahu. Lepas je jalan duta aku drive keta dan abg aku sebagai "pemandu pelancong" bawak aku round-round carik KLCC. Pusing punya pusing smpai depan dataran merdeka. Ada plak event ape tah kat depan dataran merdeka tuu. Lantak pegi. Main point nk cari KLCC. Tujuan nyee nk main game. Hahaha. Ape lagi Fifa Online 2 la
Click this link to know about this game http://fifaonline2.iahgames.com/site/index.aspx

Aku biasa la peminat game bola nieh. X reti nak main game lain. Game ni je dalam pala otak aku. Hihihi. Gile arh  berpeluh aku pusing satu KLCC carik kat mana event tuu dorang buat. Kata dekat PIKOM PC FARE. Da kasi booth number lagi. Sume da ada dalam link nieh http://www.smm.net.my/new%20html/home.php
tapi still x jumpa. Kata area taman air la depan KLCC la. Hampeh. Tape la. Akhirnya jumpa jugak. Memang besar jugak la PC fare tuu. Siap ada amoy bergaya dengan pakaian cosplay dorang. Sexy jugak. Naseb bek bukan bulan pose. Hahaha. Even kalah tapi dapat la pengalaman. Ni gambar2 yang dapat aku tunjuk.

Dari belakang je la dapat amek.. Hahaha

Ni gadis bola. Bukan gadis litar. Hahaha.

The king of field RBxBallacKaka. Dia kan join OAC dekat KL nanti. Kalau menang akan masok grandfinal untuk wakil malaysia main dekan Andong Korea.

Ni lagi sorang antara wakil malaysia. Dia da komfom masok grandfinal. Akan bertemu 2 orang yang lain. Salah sorang yang gambar atas tadi mungkin jika dia dapat dikalahkan oleh gamer yang lain yang pro.

Salah sorang wakil melayu yang menang 10 streak (king or the field). Ni da kawen dan da ada sorang anak lelaki. Nama In Game Name dia sufiadli bersempena nama anak dia. Hihihi. Di apit oleh 2 orang amoy tuu..

Paling x boleh blah sempat lagi aku borong keyboard gaming ni. Haiz. Mahal tuu...hahaha