My Playlist

Tuesday, 6 September 2011

perlu ke perempuan bergambar seperti ini

Mahu share sesuatu yang maybe korang pernah tahu atau tidak tahu atau sengaja buat2 x tahu.. tape lah.. untuk tatapan umum agar kita sedar apa yang kita lakukan.. ini bukan untuk kaum wanita sahaja.. bahkan kaum adam juga ada yang melakukan perkara seperti ini.. (ini copy paste saja.. nak link pndai2 korang la carik sapa yang post..)



1. Mulut Muncung (Duck Face)
-Korang google je apa itu mulut muncung, dan satu jawapan je yang akan keluar iaitu CamWhore
-Makna dia cuba korang asingkan kan perkataan Cam dan Whore.
    Cam= Kamera Whore= Sundal
So korang gabung la jadi apa.
-Terlalu banyak pasal gambar yang berupa duck face nie.



2. Peace V + Lidah terjelir
- Maybe korang x pernah tahu pasal ni dan sorang penulis pernah bertanya pada kaum wanita sendiri apa maksud V + lidah terjelir nieh sbb ramai jugak perempuan2 yang suka bergambar mcm ni. Maybe dorang x tahu apa makna dia.
*Maksud dia;
- V ni lebih ditujukan pada kema**** wanita atau lebih dikenali dengan Miss V/ V Zone. So bila kita gambung kn V + Lidah = (korang pikir la yer)

* Sebar2kanlah dan share demi kebaikan umat islam.
* Credit to http://www.ribenputih.com/2011/07/aksi-terlampau-budak-sekolah.html who shared about this problem. Thanks a lot!

Monday, 29 August 2011

R@y@ OwH R@y@


Hari raya menjelang lagi..tapi  x best plak raya kali nieh..agaknyaa da tua kot..hoho..raya kali ni tema warna biru cair..minat lagi ungu..tapi nak wat macam mane..da terpilih warna tuu..haha..naseb lah..raya ala kadar je..

rasa terlalu pantas masa berlalu..x sedar da sebulan kita berpuasa..agaknya adakah kita akan berjumpa lagi pada tahun akan datang wahai bulan ramadhan penghulu segala bulan? Esok pagi2 da nk kena bangun gosok baju,kain pelikat..pastu solat sunat aidilfitri mcm biasa..tapi sekarang ni cuaca x menentu..hujan x kira waktu..biasa lah..dugaan Allah..

raya2 nieh mesti teringat arwah abah..rindu sungguh dekat abah..best bila mintak duit raya dekat abah..sebut je nak bape..hahah..time tuu kecik lagi minta dalam rm50 je lah..dapat kot..nanti lepas solat raya nk g ziarah kubur abah..da 10 tahun dia tinggal kn kami atas panggilan Allah s.w.t...hurmm..pape pon,aku tetap doakan abah...

raya2 ni nak g beraya umah sape ntah lah..x tahu nk tuju kemana..korang kalo dpt duit raya jgn lupa kasi kat 
aku ye...hahaha

S3L@M@T H@R! R@Y@ M@aF Z@H!R.....

Monday, 22 August 2011

Exam Oh Exam


Exam hamper tiba... 

min tem je pon... sempat lagi hiburkan diri dengan main game.. haha.. lols la... bila bukak jee buku mula la mata ni nak pejam.. bukak je FB/twitter mula nak terbeliak balek bijik mata yang kuyu nieh.. ape kes ntah lah... tapi demi exam la katerkan, kena jugak bersengkang mata tengok buku nieh... to wordy.. 

nak kena baca 1 hal... nak kena hafal 1 hal.. haiz!! Nak buat mcm mane... redha je.. dah la pulak dalam 1 hari ada 2 exam in row plak tu... 3 jam ada 2 paper... gila2! Raya plak dah nak dekat... patot buat lepas raya kea tau sebelum raya lagi best? Tape lah.. hadap je apa yang diberi.. buat sebaik mungkin... demi masa depan tuuu... wish me lucks guys!

Sunday, 21 August 2011

Persoalan....


Persoalan... Adakah aku  d kelilingi dengan orang yang membenci aku? Adakah aku hina pada pandangan korang? Do i?
Aku mengerti aku bukan seorang lelaki yang perfect dari segi wajah,kemewahan, IQ atau sebagainya. Tetapi aku mahu jadi diri aku sebenar. Susahkan kamu mahu menerima aku sebagai kawan kamu? Perluka kamu memilih seorang kawan dari segi paras rupa? Kemewahan?
Hidup Rasulullah di kelilingi oleh sahabat2 yang hebat. Tapi bukan hebat dari segi paras rupa atau harta. Tetepi hebat d sebabkn kesungguhan mereka dalam agama Islam.
Kenapa zaman sekarang tidak seperti zaman dahulu? Moden kah kita jika d fikirkan semula? Termenung aku di buatnya apabila terfikir betapa kita terlalu MODEN....  -_-

Saturday, 20 August 2011

Bukan dia..


Malam yang menjelama.. tak sangka ternampak status tuu..tape lah..bukan dia orangnya kot.. kenapa?? Tu sume rancangan Dia.. aku redha.. bukan aku pilihan dia.. lepas ni akan jadi dia bukan pilihan aku.. biarlah dia pergi.. still ada masa lagi untuk pilih yang terbaik untuk diri nieh..
 Lebih baik aku hayati 10 malam terakhir ni dengan penuh istiqamah..mungkin tahun depan da x berjumpa dah dengan penghulu segala bulan.. ‘Ramadhan’

Thursday, 18 August 2011

Saya suka awak ke? =='


Haih! Time2 jumaat yang indah ni lah mula nak suka kat sorang pon. Hurm.. Aku suke kat seseorang ni bukan atas dasar dia kaya,dia comel atau ape. Suke dia sbb ntah. X boleh nak gambar kn la pulak. Bukan senang nk suka orang ni. Kadang2 tuu suke some one tuu kejap je. Esok2 tengok dia lagi sekali, dahhh tade rasa pape. Macam biasa je. Memang x da perasaan tol aku nieh.. Hish! Teruk bebenor. Terasa dan terdetik kat pala hotak yang geliga mcm batu delima ni nak kata dekat dia " saya suka awak ". Tapi mulut aku ni memang susah nk kata aku suka dekat orang tu. Kalo benda tape la. Ni orang. Dia pon ada perasaan jugak. Bukan nye benda dia tu. So mesti la nak kena betol luahan kita. HAhahaha. Foyos! Ape masalah aku pon x tahu lah.
Masalah ke nieh??

Tuesday, 16 August 2011

Jangan la TAKABBUR plak


Boleh x jangan nak tunjuk yang kau tuu HOT tahap justin bibir (even dia ni laki pilih dia sbb dia tgh top celeb skunk)?
Tolong la jgn la memalukan diri sendiri. Even ada several people ‘like’ u yang sokong your statement, but i’m truly sure 200% sure almost all people will protest about your words.

Kalau nk cakap tuu pon berlapik la sikit. Jangan kau engat kau sorang je perfect. Nobody perfect la derr. Kalau nk tunjuk kan yang ko hebat sangat g la tunjuk. Tayang la ke hot tan unk tu kat khalayak ramai. Aku x heran. Sampai bila kau nak hot? Lama2 tua jugak. Kedut jugak. Nak pegi londok weight management ke, slim world ke yang bersepah kat tv tuu pegi la. Tapi tetap akan tua da kembali pada-Nya.

Ingat lah kita hidup sementara je. Roh, kecantikan, kebijaksanaan, kekayaan hanya kita pinjam dari Dia. Bersyukur lah. Jangan hina orang itu ini. Belum tentu lagi kencantikan, kemewahan yang kau perolehi akan kekal sampai kau mati. JANGAN TAKABBUR!